A Széchenyi Kártya Programhoz csatlakozott a Raiffeisen is


 • Top Céginfó
  már 01, 2013

  2002-ben elindított Széchenyi Kártya Program keretein belül eddig mintegy 1155 milliárd forint hitelt helyeztek ki a programban résztvevő bankok. 2012-ben mintegy 150 milliárd forint hitelt nyújtottak a bankok a kis- és középvállalkozásoknak (kkv-knak) . A Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukciói a KAVOSZ Zrt., a VOSZ és a Területi kereskedelmi és Iparkamarák irodáiban igényelhetők.

   

  A Széchenyi Kártya Programhoz csatlakozott a Raiffeisen isA Raiffeisen Bank is csatlakozott a Széchenyi Kártya Programhoz.A Raiffeisen Bank csatlakozásával újabb jelentős hitelintézet hálózatában is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel a hazai kis- és középvállalkozások számára.

  2002-ben elindított Széchenyi Kártya Program keretein belül eddig mintegy 1155 milliárd forint hitelt helyeztek ki a programban résztvevő bankok. Az elmúlt időszakban évről évre nőtt a kihelyezett összeg, tavaly mintegy 150 milliárd forint hitelt nyújtottak a bankok a kis- és középvállalkozásoknak (kkv-knak) a Széchenyi Kártya Program keretében.

  Mára a hazai kkv szektor egyre nagyobb részét érinti hátrányosan a globális pénzügyi válság. Mivel a vállalkozások jelentős része jelenleg legfeljebb egy éven belüli időtávon képes tervezni, jelentős kereslet mutatkozik a rövidebb távú, egyszerű finanszírozási lehetőségek iránt.

  Bírálati szempontok az utóbbi időszakban változtak, így előtérbe került a pénzforgalom (cash-flow) figyelése, a visszafizetés forrásának vizsgálata, míg a tisztán fedezet alapú hitelezés visszaszorult.

   Raiffeisen Bank a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott folyószámlahitelek állományát 2010-től 30 százalékkal növelte, s a Széchenyi Kártya Programhoz való csatlakozással még több vállalkozás hiteligényét tudják kiszolgálni.

   A Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukciói a KAVOSZ Zrt., a VOSZ és a Területi kereskedelmi és Iparkamarák irodáiban igényelhetők, ahol az ügyfelek teljes körű információt kapnak a konstrukció igénylésének feltételeiről és a benyújtandó dokumentumokról.

  A Széchenyi Kártyát a Raiffeisen Banknál minden olyan kkv igényelheti, amely egyéni vállalkozóként vagy egyéni cégként, illetve az üzletszabályzatban meghatározott gazdasági társaságként vagy szövetkezet formájában legalább két éve működik.

  Csak azokat a vállalkozásokat szabad megmenteni, amelyek ezzel a lépéssel életképesek maradnak. Azokra a cégekre, amelyeknél a segítség csak elodázza a csődöt, de új lehetőséget nem nyújt, nem biztos, hogy érdemes költeni - mondta a KAVOSZ vezérigazgatója.

   

  2013-03-21
  Forrás: mti