Közzétették a helyi adóval tartozók listáját Miskolcon


 • Top Céginfó
  feb 20, 2012

  Miskolc is nyilvánosságra hozta, hogy ki mennyi helyi adóval tartozik az önkormányzatnak. A listát az önkormányzat a honlapján tette nyilvánossá. A borsodi megyeszékhelyen 711 cég, illetve magánszemély tartozik adóval az önkormányzatnak. A legmagasabb adóhátralék gazdasági társaságnál meghaladja a 14 millió forintot.

  Az adózás rendjéről szóló törvény január 1-jétől hatályos új rendelkezése alapján február 20-tól Miskolcon is nyilvánosságra hozták a helyi adóval tartozók nevét és tartozásuk összegét, a lista megjelentetése előtt a hivatal tájékoztatta az érintetteket.

  A rendelkezés szerint az önkormányzati adóhatóság az esedékességet követő tizedik napon közzéteheti azoknak nevét, címét és adótartozásuk összegét, akiknek a tartozása eléri a tízezer, magánszemélyek esetében az ezer forintot.
  A közzététel elkerülhető a tartozás haladéktalan megfizetésével, illetve halasztási kérelem benyújtásával.

  A miskolc.hu honlapon az olvasható, hogy a borsodi megyeszékhelyen 711 cég, illetve magánszemély tartozik adóval az önkormányzatnak. A legmagasabb adóhátralék gazdasági társaságnál meghaladja a 14 millió forintot, magánszemélynél pedig a 9 millió forintot.

   

   

   

   

  2012 márciustól nyilvános lesz Keszthelyen a helyi adóval vagy gépjárműadóval elmaradt személyek és társaságok listája.

  A keszthelyi önkormányzatnak jelenleg mintegy 800 magánember és csaknem 200 jogi személy összesen mintegy 180 millió forinttal tartozik. Ez a bevallott, de be nem fizetett helyi adó és gépjárműadó teljes összege.
   

   

  Forrás: mti

  2012-02-20